Nov 16, 2010

Side 2 – 2010 CD Winther-Storm Patchwork Norwegian

No Comments

Rocka jazz-mix

Slik karakteriserer Winther Andersen og Storm sin fjerde utgivelse sammen. Det har de mye rett i…..

Bak dette kraftige bandnavnet skjuler bassisten Thomas Winther Andersen og gitaristen Håkon Storm seg. Førstnevnte både har vært og er bosatt i Nederland, mens Storm har Oslo som base. Med seg her har de den nederlandske trommeslageren Mark Coehoorn og den argentinske tenorsaksofonisten Natalio Sued – begge de to sistnevnte med solide cver i Nederland etter hvert.

De to nordmennene har samarbeida til og fra i rundt 20 år, blant annet med bandet Line Up, og Patchwork er deres fjerde skive sammen. Likevel er det den første med denne kvartetten og da de kom sammen i Amsterdam i november i fjor var det både det første møtet og plateinnspilling i samme slengen.

Winther Andersen og Storm har delt broderlig på komponistansvaret – den eneste låta de ikke står for er Maurice Ravels ”Forlane” arrangert av Winther Andersen. De henter fritt og freidig fra det meste innen moderne jazzhistorie og lydlandskapene beveger seg elegant fra det akustiske til det mer elektriske med Storms gitar som det naturlige bindeleddet. Her viser den altfor lite hørte Storm at han har stålkontroll på både jazzhistoria og det mer rocka uttrykket.

Musikken spenner over det meste fra nydelige ballader til heftige rockesaker der både dynamiske og rytmiske virkemidler blir brukt ustanselig for å skape musikalsk spenning. De fire virker som om de har spilt sammen ”alltid” og bandet låter homogent og ivrig lyttende hele veien.

Winther – Storm er definitivt et band som ville ha gjort seg på ei svett klubbscene hos en av våre festivaler i året som kommer. I mellomtida er det bare å hygge seg med dette originale visittkorte

Tor Hammarø,  Side2 16. nov. 2010.