Oct 16, 2012

Side 2 – Winther-Storm Spinnaker

No Comments

For fulle seil

Den nederlandsk bosatte bassisten, komponisten og bandlederen Thomas Winther Andersen og gitaristen Håkon Storm har spilt sammen i flere tiår. De har blant annet gitt oss cden Patchwork i 2010, en cd som var et flott bevis på deres unike samarbeid. Likevel har de altså i alt for stor grad greid å passere under jazzradaren. Med “Spinnaker” gjør de nok et godt forsøk på å nå ut til et større publikum.

Sammen med den nederlandske trommeslageren Mark Coehoorn og den argentinske tenorsaksofonisten Natalio Sued, som også har vært bosatt i Nederland siden 2001, tar Winther Andersen og Storm oss med til steder kun de kan ha funnet fram til. Komposisjonene til de to bandlederne er nemlig akkurat så originale.

De to har henta inspirasjon fra det meste som har skjedd innen akustisk og elektrisk jazz de siste 50 åra. Det er altså et voldsomt spenn i innfallsvinklene som møter oss og det er en enorm dynamikk og fleksibilitet i måten de fire “angriper” de stort sett svært så melodiske utgangspunktene.

Noe av musikken er usedvanlig vakker og ettertenksom, noe av den er heftig og nesten rocka. De fire passer uansett svært så godt sammen og fyller spinnakeren på et unikt vis.

 Tor Hammarø

Side2 16. oktober. 2012.