Jun 1, 2007

Jazzpodium – CD Hymn For Fall Robert Rook trio

No Comments

Robert Rook Trio Plays The Music Of  Thomas Winther Andersen

4/5 sterren Dit is nu eens een lekker spontaan klinkend plaatje. Het trio speelt de composities van bassist Thomas WInther Andersen alsof ze pas in de studio op de lessenaar zijn gezet..

Wat inhoud dat niet alles geheel perfect wordt gespeeld, maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Want daartegenover staat dat de aanpak van het trio behoorlijk fris en spontaan is. Met af een toe een lekker rauw en ongepolijst randje. Dat houdt het juist spannend. We hebben hier duidelijk hoorbaar te maken met een goed ingespeelde unit waardoor een hechte groepsound ontstaat. Alleen de bijdragen van drummer Dick Verbeeck zijn nu en dan vrij rommelig en richtingloos waardoor het soms wat stuurloos dreigt te worden.

De composities van Thomas Winther Andersen zijn melodisch, harmonisch en ritmisch afwisselend genoeg om te blijven boeien en passen qua sfeer en structuur naadloos in de aanpak van het trio. Vooral pianist Robert Rook weet wel raad met de sterk sferische stukken maar ook Thomas Andersen doet er zowel in de begeleiding als solistisch interessante dingen mee.

Door de “live” feel en spontane spel van de trioleden een mooie aanvulling voor de cd kast.

René de Hilster, jazzpodium  Juni 2007